Wie.html
Birza_Design_HOME.html
Waar.html
logo’s
huisstijlenWat_Logo.html
boeken
publicatiesWat_Boek.html
brochures
advertentiesWat_Broch.html
websitesWat_websites.html
diversenWat_diversen.html

Deventer koffie


Sinds begin november is er naast Deventer Koek ook Deventer Koffie, een lokaal product waarvoor diverse Deventer bedrijven de handen ineen hebben geslagen. De beste koffiebonen worden rechtstreeks van coöperaties van koffieboeren in Uganda naar Deventer verscheept tegen een eerlijke prijs en hier gebrand, verpakt en verkocht. Dit is een stevige steun in de rug voor deze koffieboeren. Daarnaast vloeit de winst terug naar dit land in Oost Afrika waardoor opleidingen en ondersteuning mogelijk worden voor jongeren die aan de slag willen als koffieboer.

Birza Design is vanaf het begin bij de ontwikkeling van dit product betrokken geweest. We hebben het logo en de huisstijl van Deventer Koffie ontworpen en kwamen al snel tot de ontdekking dat de vlag van Uganda de kleuren geel, zwart en rood bevat, tevens echte Deventer kleuren. Het centrale symbool bestaat uit een koffieboon, met hierin naast de Deventer toren ook de gekroonde kraanvogel, het symbool van Uganda. De kleurbanen komen overal in terug, onder andere in de verpakking, affiches en brochures en koffiebekers.


De koffie is verkrijgbaar in verpakkingen van 250 en 1000 gram. De pakjes van een half-pond worden ook speciaal verpakt in een buidel van bark cloth, een Afrikaans jasje met een bijzonder verhaal. Koffiestruiken houden van schaduw. Daarom worden op de plantages de inheemse Mutuba-bomen aangeplant. Van deze bomen wordt al eeuwenlang het duurzame natuurproduct bark cloth verkregen, een vezelrijke boombast die ook op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed voorkomt en jaar na jaar opnieuw kan worden geoogst van dezelfde boom. Deze verpakking is in Uganda op onze aanwijzingen geproduceerd voor een eerlijke prijs.

Een mooi Deventer geschenk om cadeau te geven.


allesBirza_Design_2017.html
Birza Design Grafische vormgeving en communicatie ontwerp Deventer reclame advertenties boeken boekontwerp boekdesign boekomslag boekomslagen brochures folder folders flyer flyers tijdschrift tijdschriften logo huisstijl website cratie creatief eigenzinnig veelzijdig
Wat_Deventer_Koffie_2.html